Гальмівний диск є одним з основних елементів дискової гальмівної системи, яка забезпечує обертовий елемент, на який притискаються гальмівні колодки за допомогою супорта??

Як визначити знос гальмівного диска?

Згідно з міжнародними правилами виробництва гальмівних дисків, компанії, які їх виробляють, зобов’язані вигравіювати на них інформацію про максимальний знос.

Діагностику гальмівних дисків рекомендується проводити в два етапи:

1. За допомогою супорта. З його допомогою в 6-8 точках по колу потрібно виміряти товщину гальмівного диска. Далі, орієнтуючись на інформацію про максимальний знос деталі, потрібно визначитися, чи підходить вона для подальшого використання.

2. Візуальний огляд. Необхідно візуально оглянути гальмівний диск на наявність глибоких порізів, подряпин, стружки, вм’ятин та інших дефектів, які можуть вплинути на роботу гальмівної системи. Якщо буде виявлено пошкодження, гальмівний диск потрібно буде замінити.

Гальмівні диски, що працюють зі справними і правильно встановленими колодками, вимагають планової заміни раз на кожні 80000 – 120000 км пробігу. За такого пробігу ресурс деталей гальмівного вузла зношується.

Чекаємо вас у нашому автосервісі за адресами:

Київ, вул. Льва Толстого, 63
Харків, вул. Шатилова дача, 4